Re: Snad každý potřebuje lásku (72)

Ahoj Dee,

znovu Ti musím říct, jak mě dopis od Tebe tak příjemně pohladil… Teď nevím odkud to mám vzít… Tak asi začnu harfovým koncertem. Pozvala jsem na něj i Vévodkyni. S ní je to někdy složité. Ale koncert na chvíli rozpustil její zarputilou povahu a ona pod zážitkem roztála. Hudba dokáže skutečné divy… Samson zvládl koncert skvěle. Chvilku se vrtěl na židličce, ale potom ho harfa skutečně zaujala a ukolébala do spánku. Pro mě to byl velice příjemný zážitek. Byla jsem trochu nesvá před tím koncertem. Strašně mi pomohl ke klidu. Poslouchala jsem ho se zavřenýma očima a snila… To dělám ostatně často.

Až mě děsí, Dee, jak se shodujeme v tom, jak zoufale jsme se někdy snažily, aby nás někdo miloval… Myslím, že jsem tím ztratila hodně sil a času. Přestalo mě bavit čekat na porozumění, na souznění, tak jsem se začala spoléhat jen sama na sebe. Po několika odmítnutích už jsem si nedokázala říct o pomoc. Když jsem pořád někde narážela, naučila jsem o nic nežádat, ale ostatním jsem chtěla vycházet vstříc a pomáhat jim. Měla jsem v životě štěstí na pár lidí, které jsem žádat nemusela. Tím posledním je pan Záhada, který měl prostě pocit, že dělám hodně věcí pro ostatní a je tudíž potřeba se trochu postarat i o mně. Ne, že by to nebylo příjemné a milé, ale jsem ostražitá. Poučená životem čekám napjatě, kde se to zvrtne… Problémy s důvěrou…

Ohledně Země nezemě nejsi vůbec vedle, Dee… Je zvláštní, jak někdy věci nebo spíš lidé zaklapnou do sebe. Už jsem nedoufala, že by se mi některé věci mohly stát…

Ten experiment s knížkou byl fantastický… Prostě fantastický. Čtu znovu Dámu s kaméliemi a jsem zvědavá, co mi ta kniha ještě přinese. Zatím objevuju nesmírnou lásku muže k ženě, která mě fascinuje a přitahuje. Dneska jsem plakala nad posledním dopisem Markéty. Inspiruju Tě… Jak? Do čehopak se chystáš říznout?

Na vojenský výcvik pro novináře jsem se dostala přes školu. Našly jsme ten kurz se třemi kamarádkami. Byla to dobrá zkušenost. Tvrdá, ale dobrá. Užily jsme si tam všechno. Každý den ráno běh a opičí dráha, kromě toho pokládání výbušnin, překážkový běh s třiceti kilovými vestami NATO, potápění, skákání na tank ze dvou metrů, zalehnutí pod tankem, orientace, přepadení teroristy, boj muže proti muži, slaňování a lezení, střelba aj.

Knihovna… Nejlepší je zařídit si průkazku do městské knihovny. Má pobočky po celém městě. Je to dobrá věc. Moc pěkná pobočka je ve Smilově.

Asi už spíš, tak doufám, že se Ti zdají samé krásné věci…

Shaly

72. dopis